2011-10-31

Efter kursen: Annaleenas Hem

Many ask "what do people do after they've finished your design courses?" So in a series of blogpost, I want to tell you about a few. First off is Annaleena, the person behind the blog Annaleenas Hem

En av de vanligaste frågor jag får är "vad jobbar dina kursdeltagare med, efter utbildningen?"  

Det finns naturligtvis lika många svar som personer, som efter avslutad utbildning står där med ett färskt diplom och början till en portfolio, som är fylld med bilder på det egna vardagsrummet före och efter styling, av flera olika mood boards, samt före-efter bilder från ett riktigt homestaginguppdrag för en mäklare. 

För att svara på frågan "vad hände sen", tänkte jag uppmärksamma några tidigare kursdeltagare, som alla gått olika vägar för att förverkliga sina inredningsdrömmar. 

Först ut är Annaleena Karlsson, som många bloggläsare känner från bloggen Annaleenas Hem, som jag tidigare bloggat om här och här

Annaleenas Hem:
I sin blogg bjuder hon generöst på bilder och berättelser från sitt hem och sin familj. Du som läser hennes blogg vet att hon använder sitt hem som verkstad och fotostudio, där olika inredningsidéer testas och fotograferas. Numer är det mindre mindre pasteller och shabby chic och mer trendig, monokrom minimalism. (Bilderna i collaget ovan kommer från hennes blogg.)

Vad hände sen:
När Annaleena gick utbildningen våren 2010, berättade hon om kursen i flera blogginlägg. Via sin blogg har hon framgångsrikt byggt vidare på sitt varumärke, och hennes hem har presenterats i flera svenska och nordiska  inredningsmagasin. Nu jobbar hon själv som stylist och fotograf för några av dessa tidningar. Och naturligtvis fortsätter hon att blogga om sitt hus och sina foto- och inredningsjobb. Hösten 2011 gick hon ytterligare en stylistutbildning, denna gång på Beckmans Akademi, så fler spännande inlägg är nog att vänta på Annaleenas blog.

Vikten av att blogga:
På min kurs berättade Annaleena entusiastiskt om hur viktigt bloggandet var för henne. Inte minst kontakten med andra inredningentusiaster var stimulerande och utvecklande, menade hon. Det har jag tagit fasta på och uppmanar - med Annaleena som förebild - alla mina kursdeltagare att börja blogga om sitt inredningsintresse och sina uppdrag, som ett sätt att bygga sitt varumärke.

Fler inlägg om vad tidigare kursdeltagare jobbar med idag, följer.