2011-11-20

Doftlampor som renar luften är min favorit

Det är en härlig, solig söndag här i göteborgstrakten, och jag utnyttjar den lågt stående solens strålar, som tränger långt in i rummen, för att fånga dammråttorna. 
Tar en paus och läser i GöteborgsPosten att exklusiva doftljus har ersatt soffkuddarna som snabba förnyare av hemmet. Det är Frida med bloggen Trendenser, som intervjuas, och på sin blogg listar hon vilka doftljus som är hennes personliga favoriter.


Jag som är lite överkänslig, och ofta nyser ohejdat när kompisarna tänder ett värmeljus, har hittat ett alternativ som jag tål. Via min massör, fick jag tipset att prova Dofta katalysatorlampa
Lamporna brinner utan låga genom katalytisk förbränning och renar luften på molekylär nivå. Tillsammans med de olika doftsatta lampoljorna, tar lampan bort virus & bakterier och dålig lukt som matos, husdjurs odörer, cigarettrök, kemiska föroreningar m.m. 
Liknande lampor användes förr på sjukhus. Nu är dom största kunderna spa anläggningar, gym, massörer och friskvårds konsulenter.  
Jag köpte mina lampor & oljor via tillverkarnas hemsida, och har ofta en lampa tänd för att rena luften hemma (i badrummet där kattlådorna står) och i min kurslokal, när höst- och vintertförkylningarna florerar. 
Kanske den perfekta julklappen till den som har "allt"?