2011-12-15

Summing up 2011 Greatest Trends: Trekantigt trendigt igen

Så här i december kan det finnas skäl att titta tillbaka på några av 2011 års populära trender. Utomlands har triangeln, omtolkad i många olika former och matrial, varit populär på bloggar och olika bildsamlarplatser. Inte så konstigt, tycker jag. Triangeln är ju en klassisk, geometrisk form med mycket femtiotal över sig. Jag gillar särskilt dessa läckra föremål av några mer eller mindre kända internationella formgivare och konstnärer:
Bilderna ovan: vit pappersskulptur av Matt Shlian; rosa tryck av Tabitha Bianca Brown; Luminis svarta taklampa, Rock Lamp.  
Bilderna nedan: rad med trianglar i gult av Kevin Townsend. Därunder målningen Edelweiss (Ausführung) VIII av Helmut Federle

Bilden ovan tv: litet hänge i guldpapper via
De två pyramiderna i mässing nedan från den amerikanska Etsy-säljaren Oléa Vintage. Övriga bilder ovan och nedan via tumblr utan källhänvisningar. 

Bilden ovan till höger: tapet från Minakani Walls. Bilden av Himmeli nedan är från kaspaikka.fi. Övriga bilder ovan och nedan är från olika tumblirplatser utan källhänvisning.
Visst är det kul att ett gammal traditionellt hantverk, som Himmelikronan av halm, har blivit populär igen? Dessa skira, finska halmhängen består ju av ett stort antal sammanfogade trianglar, ett utmärkt exempel på den internationella triangel- och pyramid trenden! Nu väntar vi bara på att få se nya svenska produkter som tar efter. Här ett exempel, ett bokstöd designat av Karim Rashid, från Svenssons i Lammhult: