2017-10-18

WORKSHOP FÄRG & FÄRGSÄTTNING (2 dagar)

Denna tvådagarskurs i interiör färgsättning vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper om färg och färgperception. Vi analyserar olika färgsättningar och diskuterar alternativa lösningar. Genom att förstå hur färger uppfattas och samverkar, får du lära dig hur du med större säkerhet, kan kombinera olika kulörer och färgsätta olika typer av interiörer.

KURSEN SYFTAR till att ge dig insikt i ditt egna färgseende. Det gör vi genom att inleda kursen med ett färgseendetest. På så sätt blir du medveten om ditt färgseende och hur det skiljer sig från andras - viktigt att veta när du skall prata nyansval med dina kunder.
Ett annat syfte är att öva upp din färgförståelse och ditt färgspråk, så att du med större trygghet kan färgsätta interiörer, och kommunicera och vägleda dina kunders kulörval. Mer info nedanför bilden.


DATUM 2018: välj mellan 14-15 april eller sommarkursen 14-15 juli
TID: prel. 10-17 båda dagarna.
LOKAL: Konstepidemin i centrala Göteborg. (Definitivt besked om tider och kurslokal får du senast 2 veckor innan kurshelgen.)

FÖRKUNSKAPER
Du behöver inga förkunskaper, men ett brinnande intresse för färg och form är ett plus. Tillgång till laddad läsplatta eller mobiltelefon med kamera, är dock ett krav.

LOKAL: Konstepidemin i centrala Göteborg. (Definitivt besked om kurslokal får du senast 2 veckor innan kurshelgen.)

UR PROGRAMMET:
- färg, färgförståelse och färgsättning
- övning färgperception: så uppfattar du färg
- färgassociationer
- olika färgsystem
- övning: färgkombinationer och färgintryck
- övning: ljus, färg och material
- interiör färgsättning

DIPLOM: Efter kursen får du ett diplom som bevis på genomförd kurs.

PRIS för båda dagarna är 4.500 kronor (3.600 kr plus moms 900 kr). Fika båda dagarna samt visst kursmaterial ingår. Kostnader för resor, ev. övernattning, utländska bankers transferkostnader m.m. betalas av kursdeltagaren. Alla om- och avbokningar debiteras med en avgift på 1500 kr. Vid sjukdom med uppvisande av läkarintyg återfås hela kursavgiften.

HUVUDLÄRARE och examinator är Lisbeth Williams, som under mer än två decennier varit anställd som lärare och forskare i Arkitektur på Chalmers i Göteborg och KTH i Stockholm. Nu arbetar hon som frilansande skribent, inredare och utbildare. Lisbeth Williams har skrivit flera böcker och artiklar om bostadsombyggnad och inredning.

SÅ ANMÄLER DU DIG
Skicka in en anmälan via ebrev till designskolan(snabela)gmail.com
Ange vilken kurs du anmäler dig till. Begränsat antal kursdeltagare, så först till kvarn gäller.  Glöm inte att bifoga dina kontaktuppgifter, dvs namn, faktureringsadress, postnummer, postort, telefon och e-postadress. Efter att du mottagit vår bokningsbekräftelse är din anmälan bindande. När avgiften är betald får du all praktisk information du behöver för deltagande. Om- och avbokningar debiteras med 1500 kr. Blir du sjuk innan kursstart får du hela kursavgiften återbetalad, efter uppvisande av läkarintyg.

Ytterligare information: Lisbeth Williams 0723-985 723 (ej kvällar o helger)