2011-11-18

Sobert elegant i Pia Ulins vackra villa

Det tredje hem som Pia Ulin bjuder hem oss till i boken Nesting, är villan i Hägerstensåsen i Stockholm. Det är ett hus byggt på 1940- talet (eller 50?), med många av de ursprungliga detaljerna kvar. Jag som är byggnadsvårdare i botten, faller som en fura för det smidade trappräcket. De vackra parkettgolven. Och att gabondörrarna är kvar! Omålade. Och med originaltrycken (eller nya kopior?). Misstänker att även stengolvet i hallen är original. Här passar Pias designermöbler och svart-vita Kasthallsmatta in som en smäck. 
Detta hem är möjligen det minst excentriska i Nesting. Det är ett sobert inrett hem, möblerat med samma möbler som vi sett i Pias tidigare hem här och här, och mixat och matchat med några välvalda nyinköp. Kvalitet i klassisk design och gedigna material med lång livslängd, verkar vara det som gäller. Blandat med arvegods och en och annan pryl från Ikea.

Åter igen är alla väggar vitmålade, utom i sovrummen, där stormönstrade tapeter bildar "sänggavlar". Samtliga bilder är fotade av Pia Ulin och visas i boken Nesting