2011-11-16

Nesting hos Pia Ulin på RörstrandsgatanHäromdagen visade jag några bilder ut boken Nesting. Det var foton som Pia Ulin tagit av sin lägenhet på Pelargatan I Stockholm. Här kommer ytterligare bilder från ett annat av Pias tre stockholmshem med adress Rörstrandsgatan, som finns med i boken.   
Bilden ovan visar Pias kombinerade sov- och arbetsrum i svart-vitt. Jag gillar den underbara parketten och de vackra pardörrarna, som skiljer rummet från det kombinerade vardagsrummet/ biblioteket (nedan). 

Ovanför bokhylleväggen syns exempel på Cilla Ramneks dekorativa pärlplattor. Här ser det faktiskt ut som om Cilla varit framme och stylat, för att få den rätta känslan i bilderna. Eller?

Nedan: barnen delar rum, men deras respektive "revir" skiljs åt av en tillfällig mellanvägg, och markeras med häftiga tapeter. I förgrunden: hallen, med sin  stormönstrade stiltapet.  

Nedan: Även i denna lägenhet har köket öppna hyllor i stället för överskåp. Snyggt och praktiskt, om man använder det som står framme. Ofta!

I nästa inlägg visas några bilder från Pias nuvarande hem - en fantastiska 40-talsvilla i Hägerstensåsen, Stockholm. Stay tuned.  (Samtliga bilder är ur boken Nesting)