2015-01-14

KURS: Färg och färgsättning - helgkurs för inredare 18-19 april

HELGKURS: färg och färgsättning 18-19 april 2015. 
OBS - endast 2 kursplatser kvar! 

Denna grundkurs i interiör färgsättning vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper om färg och färgperception. Vi analyserar olika färgsättningar och diskuterar alternativa lösningar. Genom att förstå hur färger uppfattas och samverkar, får du lära dig hur du med större säkerhet, kan kombinera olika kulörer och färgsätta olika typer av interiörer. Begränsat kursdeltagarantal, så först till kvarn gäller....  FÄRG och FÄRGSÄTTNING: 
Lördag 18 och söndag 19 april.  
TID båda dagarna kl 10-ca.18
PLATS: Älvängen, strax norr om Göteborgs City. Pendeltåg till Älvängen från Centralen. 

FÄRGKURSEN SYFTAR till att ge dig insikt i ditt egna färgseende, öva upp din färgförståelse och ditt färgspråk, så att du med trygghet kan färgsätta interiörer, och kommunicera och vägleda andras kulörval. 
Via en serie föreläsningar och praktiska övningarna får du testa ditt färgseende, bekanta dig med det svenska färgsystemet NCS och färgers benämningar och olika begrepp. Dessutom får du färg- och ljussätta stilleben. Som hemuppgift inför kursen, gör du ett färgsättningsförslag till ett valfritt rum.

UR KURSPROGRAMMET - :
- färg, färgförståelse och färgsättning
- övning färgperception: så uppfattar du färg
- vårt behov av färg
- färgassociationer
- begrepp och färgers namn
- olika färgsystem
- övning: färgkombinationer och färgintryck
- övning: ljus, färg och material
- färgtrender då och nu

FÖRKUNSKAPER: Du behöver inga förkunskaper, men en viss studievana, och ett brinnande intresse för färg och form, är ett plus. Kursdeltagare som genomfört samtliga kursmoment enligt anvisningarna, får ett diplom. 

SÅ ANMÄLER DU DIG: Skicka in din anmälan via ebrev till designskolan(snabela)gmail.com Glöm inte att bifoga dina kontaktuppgifter (namn, faktureringsadress, postnummer, postort, telefon och epostadress). När vi tagit emot din anmälan, får du en kursbekräftelse samt faktura på hela kursavgiften. Begränsat antal kursdeltagare, så först till kvarn gäller.... 

PRIS för båda dagarna: 2.400 kr inkl moms. Kostnader för resor, ev. övernattning, utländska bankers transferkostnader m.m. betalas av kursdeltagaren. 
Skulle du få förhinder att deltaga, återbetalas inte kursavgiften, men du är alltid välkommen att ta igen kursen vid ett senare tillfälle. Skulle du hitta en ersättare, som kan hoppa in och ta din plats, är det också OK. 

DIPLOM: Efter färgkursen får du ett diplom som bevis på genomförd kurs. Eftersom kursen inte är knuten till någon högskola, är du inte berättigad till CSN lån eller bidrag. Ytterligare information: Lisbeth Williams 0723-985 723 (ej kvällar o helger)…

HUVUDLÄRARE och examinator för färgkursen är Lisbeth Williams. 
Lisbeth Williams var under mer än två decennier anställd som lärare och forskare i arkitektur på Chalmers tekniska högskola och Kungliga tekniska högskola. Nu arbetar hon som frilansande skribent, inredare och utbildare. Lisbeth Williams har skrivit flera artiklar och böcker på temat varsam ombyggnad, den senaste med titeln Tjugotalets flerbostadshus (Formas). Handboken Homestaging, så fixar du din bostad inför försäljning, utgavs 2006 (Prisma/Nordsteds). Pin It