2016-03-21

WORKSHOP färg- och färgsättning 23-24 april 2016

HELGKURS: färg och färgsättning 23-24 april 2016. FULLBOKAD
Denna workshop i interiör färgsättning vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper om färg och färgperception. Vi analyserar olika färgsättningar och diskuterar alternativa lösningar. Genom att förstå hur färger uppfattas och samverkar, får du lära dig hur du med större säkerhet, kan kombinera olika kulörer och färgsätta olika typer av interiörer. Max 6 deltagare, så först till kvarn gäller.FÄRG och FÄRGSÄTTNING:
Lördag 23 och söndag 24 april.
TID båda dagarna kl 10-ca.16
PLATS: Älvängen/Alvhem strax norr om Göteborg.

FÄRGKURSEN SYFTAR till att ge dig insikt i ditt egna färgseende. Det gör vi genom att inleda kursen med ett färgseendetest. På så sätt blir du medveten om ditt färgseende och hur det skiljer sig från andras - viktigt att veta när du skall prata nyansval med dina kunder.
Ett anat syfte är att öva upp din färgförståelse och ditt färgspråk, så att du med större trygghet kan färgsätta interiörer, och kommunicera och vägleda dina kunders kulörval.

UR PROGRAMMET:
- färg, färgförståelse och färgsättning
- övning färgperception: så uppfattar du färg
- vårt behov av färg
- färgassociationer
- begrepp och färgers namn
- olika färgsystem
- övning: färgkombinationer och färgintryck
- övning: ljus, färg och material
- färgsättning och trenderFÖRKUNSKAPER: Du behöver inga förkunskaper, men en viss studievana, och ett brinnande intresse för färg och form, är ett plus. Kursdeltagare som genomfört samtliga kursmoment enligt anvisningarna, får ett diplom.

SÅ ANMÄLER DU DIG: Skicka in din anmälan via ebrev till designskolan(snabela)gmail.com Glöm inte att bifoga dina kontaktuppgifter (namn, faktureringsadress, postnummer, postort, telefon och epostadress). När vi tagit emot din anmälan, får du en kursbekräftelse samt faktura på hela kursavgiften. Begränsat antal kursdeltagare, så först till kvarn gäller....

PRIS för båda dagarna: 2.900 kr inkl moms. (Tidigare kursdeltagare får rabatt.) Kostnader för resor, ev. övernattning, utländska bankers transferkostnader m.m. betalas av kursdeltagaren. Skulle du få förhinder att deltaga, återbetalas inte kursavgiften, men du är alltid välkommen att ta igen kursen vid ett senare tillfälle. Skulle du hitta en ersättare, som kan hoppa in och ta din plats, är det också OK.

DIPLOM: Efter färgkursen får du ett diplom som bevis på genomförd kurs. Eftersom kursen inte är knuten till någon högskola, är du inte berättigad till CSN lån eller bidrag. Ytterligare information: Lisbeth Williams 0723-985 723 (ej kvällar o helger)…

HUVUDLÄRARE och examinator för denna workshop är Lisbeth Williams.
Lisbeth Williams var under mer än två decennier anställd som lärare och forskare i arkitektur på Chalmers tekniska högskola och Kungliga tekniska högskola. Nu arbetar hon som frilansande skribent, inredare och utbildare. Lisbeth Williams har skrivit flera artiklar och böcker på temat varsam ombyggnad, den senaste med titeln Tjugotalets flerbostadshus (Formas). Handboken Homestaging, så fixar du din bostad inför försäljning, utgavs 2006 (Prisma/Nordsteds).