2015-10-21

Datum för vinterns distanskurs i HOMESTAGING - INREDNING - STYLING spikad! (16:1)

Nu är alla datum för vinterns och vårens inredningskurser spikade. Först ut är distanskursen homestaging - inredning - styling.

Du som har fullt upp med ditt livspussel, kan anmäla dig redan nu, och får därmed gott om tid att genomföra de inledande hemuppgifterna, som du redovisar under den första kurshelgen i slutet av januari 2016. Mer information hittar du under bilden. 



Välkommen att anmäla dig till vinterns distansutbildning i homestaging - inredning - styling. Du påbörjar utbildningen så snart kursavgiften är betald. Jobbar du heltid? Anmäl dig då i god tid före första gemensamma kurshelg, så har du gott om tid att tänka igenom och utföra utbildningens olika hemuppgifter (som sedan redovisas och diskuteras vi våra gemensamma kurshelger).

PERSONLIG HANDLEDNING För att ge varje kursdeltagare rika tillfällen till personlig handledning, är antalet kursplatser begränsade, och kurserna blir snabbt fullbokade, men du är alltid välkommen att sätta upp dig på vår väntelista. Förkunskaper? Du behöver inga förkunskaper för att gå utbildningen, men en viss studievana, och ett brinnande intresse för färg och form är ett plus.

EGET HEMARBETE + TRE GEMENSAMMA KURSHELGER Utbildningen omfattar, förutom eget arbete på hemmaplan, även tre obligatoriska kurshelger. Deltagare som genomfört samtliga kursmoment enligt anvisningarna, får ett diplom som bevis på genomförd utbildning.

FÖRSTA GEMENSAMMA KURSHELG: 30-31 januari 2016
ANDRA GEMENSAMMA KURSHELG: 6-7 februari
TREDJE GEMENSAMMA KURSHELG: 12-13 mars
KURSAVSLUTNING: 12-13 mars 2016

SÅ ANMÄLER DU DIG: Så snart du bestämt dig för att gå utbildningen, skickar du in en anmälan via ebrev till designskolan(snabela)gmail.com Glöm inte att bifoga dina kontaktuppgifter (namn, faktureringsadress, postnummer, postort, telefon och e-postadress).

FÖRST TILL KVARN... För att hålla en hög kvalitet på utbildningen, finns endast ett begränsat antal platser per kurs, så först till kvarn gäller.... När vi tagit emot din anmälan, får du en kursbekräftelse samt faktura på hela kursavgiften. När hela avgiften är betald, får du de första hemuppgifterna, och därmed har du påbörjat distansutbildningen. Du kan även välja att dela upp betalningen, men det är först när HELA avgiften är betald, som hemuppgifterna skickas ut. Förutom eget hemarbete, ingår tre gemensamma kurshelger, med en rad föreläsningar och praktiska övningar.

EGET ARBETE INFÖR KURSHELGERNA
I utbildningen ingår flera mindre, praktiska övningsuppgifter samt ett större homestagingprojekt som du genomför i samarbete med en mäklare på din ort. Dina hemmuppgifter genomförs före och under utbildningen och redovisas under kurshelgerna. Ju tidigare du anmäler dig, desto längre tid har du på dig att tänka igenom och lösa de olika hemuppgifterna. Riktlinjerna för homestagingprojektet tillsammans med en säljare och mäklare, får du under helgträffarna.

MÅLSÄTTNINGEN är att du efter genomgången utbildning skall förstå likheter och skillnader mellan inredning, styling och homestaging, göra säkrare färgsättningar, behärska flera olika stylingtekniker och bygga upp etablerade kontakter med mäklare och andra på din hemort.

UR KURSPROGRAMMET:
  • homestaging/styling/inredning
  • analys av hus- och lägenhetsplaner
  • färgförståelse och färgsättning
  • dagsljus, ljussättning och belysning
  • inredningsstilar och trender
  • stilleben, styling och arrangemang
  • analys av olika köpgrupper - moodboard
  • rum för harmoni
  • säljstrategier och marknadsföring på nätet: blogg, facebook, instagram
  • homestaging i praktiken - projekt tillsammans med säljare/mäklare på din ort
HUVUDLÄRARE och examinator är Lisbeth Williams, som sedan 2006 arrangerat inredningskurser i egen regi. Lisbeth Williams har lång erfarenhet av undervisning på högskolenivå, efter att under mer än två decennier varit anställd som lärare och forskare i arkitektur på Chalmers tekniska högskola och Kungliga tekniska högskola. Lisbeth Williams har skrivit ett flertal artiklar och böcker på temat varsam ombyggnad, den senaste med titeln Tjugotalets flerbostadshus. Handboken Homestaging, så fixar du din bostad inför försäljning, utgavs 2006 av Prisma/Nordsteds förlag, finns tyvärr inte kvar på förlaget, men går att hitta på nätet eller i en bokhandel/bibliotek nära dig.

PRIS för hela utbildningen: 9.900 kronor plus moms (12.375 kronor). Kostnader för kurslitteratur, resor, ev. övernattning, utländska bankers transferkostnader m.m. betalas av kursdeltagaren. Utbildningen påbörjas så snart hela kursavgiften är betald. Skulle du, när du påbörjat utbildningen (dvs. betalat kursavgiften och mottagit de första hemuppgifterna), få förhinder att vara med vid någon kurshelg, återbetalas inte hela eller delar av kursavgiften, men du är alltid välkommen att ta igen det du missat vid kommande kurstillfällen, dock senast 12 månader efter påbörjad utbildning. Kursdeltagare som genomfört samtliga kursmoment enligt anvisningarna, får ett diplom som bevis på genomförd utbildning. Eftersom utbildningen inte är knuten till någon högskola, är du inte berättigad till CSN lån eller bidrag. Ytterligare information: Lisbeth Williams 0723-985 723