2016-09-14

HOMESTAGING - INREDNING - STYLING. Distansutbildning 2016

Välkommen till distansutbildningen HOMESTAGING - INREDNING - STYLING.  (Avslutad)
I höst arrangeras kurshelgerna i Konstepidemins kreativa lokaler vid Linnéplatsen inne i centrala Göteborg. Välkommen med din anmälan. Du behöver inga förkunskaper för att gå utbildningen, men en viss studievana, och ett brinnande intresse för färg och form är ett plus. Mer information hittar du nedanför bilden. 

Välkommen att anmäla dig till distanskursen homestaging - inredning - styling. Du påbörjar utbildningen så snart hela kursavgiften är betald.
Jobbar du? Då kan det vara smart att anmäla sig i god tid före första gemensamma kursträffen (se nedan). På så sätt får du gott om tid att tänka igenom och genomföra dina första hemuppgifter, som du får så snart hela kursavgiften är betald.
Bra att veta: eftersom utbildningens fokus ligger på homestaging, inredning och styling, ingår inga rena arkitektritningsövningar i utbildningen. Däremot kommer vi att under kurshelgerna öva oss på att läsa och förstå byggnadsritningar och göra enkla inredningsskisser, så att du på ett professionellt sätt kan planera och genomföra dina projekt.

PERSONLIG HANDLEDNING. För att ge dig rika tillfällen till personlig handledning, finns endast ett begränsat antal platser per kurs, så först till kvarn gäller. (Våra inredningskurser blir snabbt fullbokade, men du är alltid välkommen att sätta upp dig på vår väntelista.)

TRE GEMENSAMMA KURSTRÄFFAR (Obligatorisk närvaro).
Du kan välja mellan följande kurshelger i höst (lördag + söndag):

GRUPP 16:4
Datum för de två första kursträffarna: 10-11 och 24-25 september

GRUPP 16:5
Datum för de två första kursträffar: 1-2 och 15-16 oktober

GRUPPERNA16:4 och 16:5.
Gemensam kursavslutning/examen 12-13 november 2016 

EGET ARBETE INFÖR, MELLAN OCH EFTER KURSHELGERNA. Utbildningen består både av teoretiska föreläsningspass och flera praktiska övningar, som du genomför på hemmaplan och under kursträffarna.

UR KURSPROGRAMMET:
 • homestaging/styling/inredning
 • bostadsplaner
 • färgförståelse och färgsättning
 • ljussättning och belysning
 • stilleben, styling och arrangemang
 • planera rum för harmoni
 • säljstrategier och marknadsföring på nätet: blogg, facebook, instagram
 • examensuppgift: homestaginguppdrag i samarbete med säljare/mäklare på din ort
EXAMENSARBETET utgörs av ett homestaginguppdrag, som du genomför i samarbete med en säljare/mäklare på din ort och redovisar sista kursträffen. (Riktlinjerna får du under kursträffarna.)

MÅLSÄTTNINGENatt efter genomgången utbildning skall du
 • förstå likheter och skillnader mellan inredning, styling och homestaging
 • behärska homestagingens arbetsmetoder för ett professionellt och kostnadseffektivt genomförande
 • förstå färgsättningens grundprinciper
 • behärska olika stylingtekniker
 • och ha etablerade kontakter med mäklare och andra på din hemort.
DIPLOM/INTYG. Deltagare som genomfört samtliga kursmoment enligt anvisningarna, får efter redovisat examensarbete ett diplom som bevis på genomförd utbildning. Kursdeltagare, som väljer bort examensarbetet, får ett kursintyg som bevis på genomgången utbildning.

SÅ ANMÄLER DU DIG: Så snart du bestämt dig för att gå utbildningen, skickar du in en anmälan via ebrev till designskolan(snabela)gmail.com Glöm inte att bifoga dina kontaktuppgifter (namn, faktureringsadress, postnummer, postort, telefon och e-postadress). När vi tagit emot din anmälan, får du en kursbekräftelse samt faktura på hela kursavgiften. När hela avgiften är betald, får du hem de första uppgifterna, och därmed har du påbörjat utbildningen. Du kan även välja att dela upp betalningen, men det är först när HELA avgiften är betald, som hemuppgifterna skickas ut. Förutom eget hemarbete, ingår kursträffar med en rad föreläsningar och praktiska övningar i färg och form. Obligatorisk närvaro.

HUVUDLÄRARE och examinator är Lisbeth Williams, som sedan 2005 arrangerat inredningskurser i egen regi. Lisbeth Williams har lång erfarenhet av undervisning på högskolenivå, efter att under mer än två decennier varit anställd som lärare och forskare i arkitektur på Chalmers tekniska högskola och Kungliga tekniska högskola. Lisbeth Williams har skrivit ett flertal artiklar och böcker på temat varsam ombyggnad, den senaste med titeln Tjugotalets flerbostadshus.

KURSBOKEN Homestaging, så fixar du din bostad inför försäljning, utgavs 2006 av Prisma/Nordsteds förlag, finns tyvärr inte kvar på förlaget, men går att hitta på nätet eller i en bokhandel/bibliotek nära dig.

PRIS för hela utbildningen: 9.900 kronor plus moms (12.375 kronor). Kostnader för kurslitteratur, resor, ev. övernattning, utländska bankers transferkostnader m.m. betalas av kursdeltagaren. Utbildningen påbörjas så snart hela kursavgiften är betald. Skulle du, när du påbörjat utbildningen (dvs. betalat kursavgiften och mottagit de första hemuppgifterna), få förhinder att vara med vid någon kurshelg, återbetalas inte hela eller delar av kursavgiften, men du är alltid välkommen att ta igen det du missat vid kommande kurstillfällen, dock senast 12 månader efter påbörjad utbildning.
Eftersom utbildningen inte är knuten till någon högskola, är du inte berättigad till CSN lån eller bidrag. Ytterligare information: Lisbeth Williams 0723-985 723

DIPLOM Kursdeltagare som genomfört samtliga kursmoment enligt anvisningarna, får ett diplom som bevis på genomförd utbildning.