2016-04-18

SOMMARKURS homestaging - inredning - styling

FULLBOKAD - men du kan teckna dig på reservlistan fram till sista juli, om det blir några återbud.

Välkommen till årets sommarkurs måndag 25 juli - fredag 29 juli 2016. Kursen är särskilt utformad för dig som som ibland drömmer om en annan yrkeskarriär än den du har nu, men inte har tid att gå vår vanliga distanskurs med helgträffar.

EN VECKA FYLLD AV INREDNING OCH GOLF. Passa på att ha en semestervecka utöver det vanliga! Kursen är planerad att hållas i en lantligt belägen kurslokal, alldeles invid Ale Golfbana i Alvhem strax norr om Göteborgs City. Så medan du fördjupar dig i inredningsvärldens alla hemligheter, kan din partner spendera dagarna på 18-hålsbanan intill. Snacka om win-win! Möjligheter till prisvärd övernattning i anslutning till kurslokalen eller i grannskapet finns. Du behöver dock tillgång till bil, för att kunna röra dig fritt i denna lantliga miljö.
Mer information om inredningskursen hittar du nedanför bilden.

Välkommen att anmäla dig till sommarens kurs i homestaging - inredning - styling. Du påbörjar utbildningen så snart kursavgiften är betald. Jobbar du heltid? Anmäl dig då i god tid före kursveckan i juli (vecka 30) så har du gott om tid att tänka igenom och genomföra olika hemuppgifter som redovisas och diskuteras på kursveckan. 

FÖRKUNSKAPER. Du behöver inga förkunskaper för att gå utbildningen, men en viss studievana, och ett brinnande intresse för färg och form är ett plus.

KURSDATUM: måndag 25 juli - fredag 29 juli 2016

PERSONLIG HANDLEDNING.För att ge varje kursdeltagare rika tillfällen till personlig handledning, finns endast ett begränsat antal kursplatser, så först till kvarn gäller. (Våra inredningskurser blir snabbt fullbokade, men du är alltid välkommen att sätta upp dig på vår väntelista.)

EGET ARBETE INFÖR OCH EFTER SOMMARKURSEN.Utbildningen omfattar, förutom flera mindre, praktiska övningsuppgifter på hemmaplan, även den obligatorisk kursveckan (v30)  i Älvängen/Alvhem norr om Göteborgs City.

UR KURSPROGRAMMET:
  • homestaging/styling/inredning
  • bostadsplaner
  • färgförståelse och färgsättning
  • ljussättning och belysning
  • inredningsstilar och trender
  • stilleben, styling och arrangemang
  • moodboard
  • rum för harmoni
  • säljstrategier och marknadsföring på nätet: blogg, facebook, instagram
  • examensuppgift: homestaginguppdrag i samarbete med säljare/mäklare på din ort
EXAMENSARBETET utgörs av ett homestaginguppdrag, som du genomför i samarbete med en säljare/mäklare på din ort och som redovisas online. Riktlinjerna för detta homestaginguppdrag, får du under kursveckan.

MÅLSÄTTNINGEN är att du efter genomgången utbildning skall förstå likheter och skillnader mellan inredning, styling och homestaging, göra säkrare färgsättningar, behärska flera olika stylingtekniker och bygga upp etablerade kontakter med mäklare och andra på din hemort.

DIPLOM/INTYG. Deltagare som genomfört samtliga kursmoment enligt anvisningarna, får efter redovisat examensarbete ett diplom som bevis på genomförd utbildning. Kursdeltagare, som väljer bort examensarbetet, får ett kursintyg som bevis på genomgången utbildning.

SÅ ANMÄLER DU DIG: Så snart du bestämt dig för att gå utbildningen, skickar du in en anmälan via ebrev till designskolan(snabela)gmail.com Glöm inte att bifoga dina kontaktuppgifter (namn, faktureringsadress, postnummer, postort, telefon och e-postadress).
När vi tagit emot din anmälan, får du en kursbekräftelse samt faktura på hela kursavgiften. När hela avgiften är betald, får du de första hemuppgifterna, och därmed har du påbörjat distansutbildningen. Du kan även välja att dela upp betalningen, men det är först när HELA avgiften är betald, som hemuppgifterna skickas ut. Förutom eget hemarbete, ingår en kursvecka med en rad föreläsningar och praktiska övningar i färg och form. Obligatorisk närvaro.

HUVUDLÄRARE och examinator är Lisbeth Williams, som sedan 2006 arrangerat inredningskurser i egen regi. Lisbeth Williams har lång erfarenhet av undervisning på högskolenivå, efter att under mer än två decennier varit anställd som lärare och forskare i arkitektur på Chalmers tekniska högskola och Kungliga tekniska högskola. Lisbeth Williams har skrivit ett flertal artiklar och böcker på temat varsam ombyggnad, den senaste med titeln Tjugotalets flerbostadshus.

Kursboken Homestaging, så fixar du din bostad inför försäljning, utgavs 2006 av Prisma/Nordsteds förlag, finns tyvärr inte kvar på förlaget, men går att hitta på nätet eller i en bokhandel/bibliotek nära dig.

PRIS för hela utbildningen: 9.900 kronor plus moms (12.375 kronor). Kostnader för kurslitteratur, resor, ev. övernattning, utländska bankers transferkostnader m.m. betalas av kursdeltagaren. Utbildningen påbörjas så snart hela kursavgiften är betald. Skulle du, när du påbörjat utbildningen (dvs. betalat kursavgiften och mottagit de första hemuppgifterna), få förhinder att vara med vid någon kurshelg, återbetalas inte hela eller delar av kursavgiften, men du är alltid välkommen att ta igen det du missat vid kommande kurstillfällen, dock senast 12 månader efter påbörjad utbildning. Kursdeltagare som genomfört samtliga kursmoment enligt anvisningarna, får ett diplom som bevis på genomförd utbildning. Eftersom utbildningen inte är knuten till någon högskola, är du inte berättigad till CSN lån eller bidrag. Ytterligare information: Lisbeth Williams 0723-985 723